مونترو، سرپرست تيم باستانشناسي اسپانيايي گفت: در اين کاوشهاي علاوه بر تعيين موقعيت دقيق اين شهر، که طرحي دايرهاي داشته، آثار ديگري همچون سفالينهها و اشيا ديگري نيز به وجود آمده است که اطلاعات گستردهاي از نحوه زندگي آن دوره را به تصوير مي کشد.
وي افزود: يکي از نشانههاي منحصر به فرد اين شهر، طرح يا شکل مدورآن است. اين شهر دومين منطقهاي است که با اين طرحد نزديکي رود فرات کشف شده است. نمونه مشابه آن پيشتر در 200 کيلومتري منطقه کنوني کشف شده بود. به عقيده اين باستانشناس، اين يافتهها نشان ميدهند که شهرهاي دايرهاي، در اين دوره عموميت داشته اند..
اين شهر 4600 ساله، که مسيري از دوره روستا نشيني تا شهر نشيني را از هزاران سال پيش از ميلاد تا عصر بيزانس طي کرده است، مدرک تازهاي از نوع زندگي مردم و تحولات سياسي و اجتماعي آنان را به نمايش گذارده و برگي جديد بر صفحات تاريخ تمدن بين النهرين، افزوده است. به گفته باستانشناسان، اين شهر که رقيبي براي تمدن بابل است، مقر فرماندهي پادشاهي ماري(Mari) بوده است.
باستانشناسان درصددند با ارسال گزارش به يونسکو، مقدمات حفظ اين شهر را با ايجاد حصارهايي بتوني در اطراف آن به منظور جلوگيري از ورود آب رودخانه، آماده کرده و به ادامه اکتشافات خود پبردازند.
به گفته مسئولان، فصل بعدي کاوشها سال آينده انجام خواهد شد./109
انتهای پیام/